13. prosince 2011

Jak u nás nakupovat a ještě k tomu bez obalů?

Jaké váhy zboží si můžete přát?

Všechno zboží (krom již baleného) umíme navážit již od 5 dkg s výjimkou luštěnin a obilého, tyto vážíme od 1 kg. Jinak si můžete vymýšlet váhy jaké chcete. Škálu obalů máme velkou. 

------------------------------------------------------------------
Jak objednat zboží?
  • První varianta bádavá a zpomalovací: Otevřete si Opobchod, kde u každé položky najdete tlačítko Koupím. Po kliknutí na něj se vám zboží přepíše do Objednávkového listu, kam jen připíšete váhu a tužtičkou nahoře vpravo list opět zavřete (nemusíte se ho bát zavřít tužkou, vše vepsané na objednávce zůstane). Až budete mít vše co byste rádi, tak jednoduše doplníte svoje iniciály a dáte Odeslat. Zda jste záhlaví Objednávkového listu, hlavně svůj emajl, vyplnili správně, zjistíte tak, že se vám hnedle ozve náš jediný automat Jáchym. Potom už se ozvem živý kupec s doladěním dopravy, obalů a s cenou. Doporučujeme připsat raději telefon. 
  • Další varianty, některé rychlejší, jiné pomalejší: Otevřete si Lexikon Opobchodu a zboží co si budete přát napíšete na náš emajl, zavoláte telefonem, spojíte se na Skype, či pošlete pohlednici. Přijímáme telepatické objednávky (spíše ladíme, občas blbnou nuly).
  • Objednávat taky můžete přímo z ABCeníku. Zde je adresa stejně aktualizovaného a vždy na této adrese čerstvého: http://www.panpekar.cz/stahovani/Maloobchodni_cenik.pdf.
  • Hromadné objednávky do samopočítací tabulky: Máme dvě, pro spojeno objednávku (výhodnější verze) a pro objednávku dělenou. Odkazy na ně jsou stále aktualizované, tudíž vždy čerstvé. Doporučujeme si ho vždy stahovat až před samotným nákupem, vyplnit a pak nám je poslat. Když si otevřete tento ABCeník, tak odkazy ke stažení oněch tabulek najdete uvnitř úplně dole. Nevím co to je, ale když je umístím přímo sem, z neznámých důvodů to pak nejde stáhnout.
------------------------------------------------------------------
Jak dostat zboží k vám

  • Zaslání dopravní službou: V tomto případě můžete objednat: v krámě (objednávkovým formulářem), poštou, mejlem, telegramem, telefónem, přez skype či osobně, my vyhotovíme cenovou nabídku a po uhrazení domluvené částky zboží pomalu zašleme pomocí DPD, menší váhy Zásilkovnou. Cenové a jiné dopravní podmínky naleznete zde. Při balení zboží do balíku používáme na výplně v krabici a na přebalení aromatických potravin noviny, a to ne ledajaké. Můžete těšit na starší ročníky A2 - náš přebalový sponzor.
  • U nás: Klasický nákup přímý v Jemnici na náměstí, u nás se fronty nenosí, když přijdou dva, tak jeden posečká. Nebo si zajdete jen tak na kávu či čaj a třeba ani nic kupovat nemusíte. Velmi milá a nejlepší varianta. Samozřejmě, že Vás rádi uvidíme i bez obalů. Otevírací dobu ladíme.
  • Vyzvednutí třetí osobou v Jemnici: Pokud najdeme/-te spojení, jakéhosi vytěžovací/-ho kurýra/-ku, kupř. známého/-ou co jezdí kolem jednou za týden k tetě Máni do Štěměch pro vajíčka, může zboží vyzvednout u nás v posečkávárně na nám. Svobody 36.
-----------------------------------------------------------------------------
Jak s platbou?

  • V našem obchodě je platba za zboží hotově (při živém nákupu v Jemnici), jinak převodem na účet či dobírkou. Zde číslo k platbám faktur: 2500082718/2010. Jinak ho samozřejmě najdete po objednávce v námi zaslané cenové nabídce.
  • Zde číslo učtu k platbám od radosti, dýžka, dary a podpůry atd. 2200082716/2010.
-----------------------------------------------------------------------------
Jak s obaly?

Možností, jak šetřit obalové materiály a současně jak nakupovat v bezobalovém obchodě, je jistě obrovské množství. Každý při troše fantazie přijde na nějakou další, novou, neobvyklou či zajímavou možnost. Některé nabízíme, a když vymyslíte svoji cestu, budeme jen rádi.

1. Vaše obaly
  • Varianta s naší dopravou: Posílat můžete obaly svoje obaly čisté a pevné. Pokud v objednávce máte třeba jen 3 položky, určitě je efektivnější použít naše obaly. Jinak nabízíme možnost nám zaslat svoje plátěné obaly poštou k naplnění, odečteme vám 20 Kč (cca cena vašeho poštovného) z ceny objednaného zboží.
  • Při nákupu živém: Tato varianta nepotřebuje vysvětlovat, jak již bylo zmíněno výše. A nebojte, bez obalů vás nevyhodíme.
2. Naše obaloviny
  • Papír: Na základní balení zboží (od 1/10 - 5 kg) používáme papírové sáčky o gramáži 90 g/m2.  Za jeden každý náš papírový sáček si účtujeme 2 Kč. Při nutnosti zabalit jednu váhu do dvou sáčků, platíte pouze jeden obal. Pod příspěvkem dole naleznete inspirativní obrázek - recyklace papírového sáčku. Více o nich tady.
  • Plátěné pytlíky: Na větší množství (4 - 6 kg obilého) nabízíme pro nás šité plátěné tašky na zips v textilní dílně o. s. Český západ z českého materiálu. se sítotištěným logem a designem od Uutěrky. Tyto možno vždy zasílat ku naplnění. Více zde.
  • Papírové nebo tkané plastové recyklo pytle na větší množství:  Na větší balení (nad 10 kg) nabízíme možnost už jednou užité, ale čisté pytle. Toto jsou pytle od našich produktů sušených. 
OpObchodní podmínky si můžete proštudýrovat  zde.


                                                                                                                              Zdroj: časopis Vlasta rok 1967
Foto: Ukázka možné recyklace papírového pytlíku do zvuku.                                                                                                                                                  





2 komentáře:

  1. Tohle je fakt super, že to umožňujete. Mi přišlo, že jednu dobu bylo bezobalového prodeje všude plno, samé PR články a obecně velká propagace. Obchody na to pak začaly postupně reagovat, ale pak zjistily, že je lepší to dělat jako byznys a začaly tak prodávat třeba vlastní pytlíky a neuznávají jiné. A to mi přijde zase úplně proti té myšlence bez obalu. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No helejte, když Vám prozradím, že když tento krám a článek vznikal, tak po republice a ani v okolí (co já vim) tak podobný obchod nebyl. Takže si lehce zakládám na nepoplatnosti doby a okolnostem. není nic moc do hrudi bijícího, ale realita, že to slovo BEZOBALOVÝ světlo světa zřelo poprvé v Oponešicích.

      Vymazat