Hořčičná semínka nabízíme dva druhy: světlá a hnědá.
Země původu: ČR
Čistota původu: neznámá
Maximální teplota při zpracování: 40 °C
Klíčení: Klíčí krásně
Souvislosti: Nabízíme semínko hořčice bílé (Sinapis alba) a hnědé. Za její nejpůvodnější domovinu se považuje severoafrické pohoří Atlas. Výrobek z hořčice: hořčice (hořčičná pasta) je znám již více jak 2 tisíce let.
Souvislosti: Nabízíme semínko hořčice bílé (Sinapis alba) a hnědé. Za její nejpůvodnější domovinu se považuje severoafrické pohoří Atlas. Výrobek z hořčice: hořčice (hořčičná pasta) je znám již více jak 2 tisíce let.
Jen to užití: Hořčičné semínko má v kuchyni mnohé využití. Základní zmíním: do zavařování, do vaření, do salátů a na výrobu domácí hořčice. Základní recept na výrobu hořčičné pasty je: rozmělnit tvrdé semínko (mlýnek na mák, mixér, hmoždíř aj.), smíchat s octem, solí a medem (třtinovou sušenou šťávou nebo jakýmkoli sladidlem) + popřípadě vodou a necháme několik min přes noc odležet. Toto dle našich zkušeností vydrží bez nějakého zavařování dlouho. K tomu už můžeme přidat libovolné koření a třeba i přidat nerozmělněné semínko, zeleninu a další libovolné experimenty (např. místo medu meruňku aj.). Budeme rádi za vaše recepty. Ve 4. století doporučuje Palladius míchat hořčičné semínko s medem, olivovým olejem a octem. Nebo další recept třeba Věrky Dudmanové či Evy Francové. Tato semínka i vyrobená hořčice z nich jsou mnohem ostřejší než z hořčice bílé.
Přátelé, nic se nevyrovná chuti, kterou toto semínko dodává potravě, a tomu, jak usnadňuje trávení. Proto je součástí téměř všech chuťově výrazných jídel a běžně používaným kořením ve všech světových kuchyních. Velmi se používá také při přípravě pickles (kořeněné nakládané zeleniny). Prostě jak říkal V. I. Lenin: "Hořčice, hořčice, hořčice".
Balení: Požadované množství hořčice vám rádi navážíme do našich/vašich papírových nebo plátěných obalů.
Uskladnění: Uchovávejte v suchu, chladu a klidu.
Přátelé, nic se nevyrovná chuti, kterou toto semínko dodává potravě, a tomu, jak usnadňuje trávení. Proto je součástí téměř všech chuťově výrazných jídel a běžně používaným kořením ve všech světových kuchyních. Velmi se používá také při přípravě pickles (kořeněné nakládané zeleniny). Prostě jak říkal V. I. Lenin: "Hořčice, hořčice, hořčice".
Balení: Požadované množství hořčice vám rádi navážíme do našich/vašich papírových nebo plátěných obalů.
Uskladnění: Uchovávejte v suchu, chladu a klidu.
---------------------------------------------------------------
Hořčičná semínka světlá
Odrůda: SVĚTLÁ Andromeda
Cena pro balení do 3 kg: 111 Kč/kg
Cena pro balení nad 3 kg (včetně): 109 Kč/kg
Žádné komentáře:
Okomentovat