20. září 2022

Káva Dee.A.Mond

Pražírna: Dee.A.Mond z Prahy


Země původu: různé/směs

Čistota původu: různé

Odrůdy: různé

Nadmořská výška: různé

Proces zpracování: různé

Stupeň pražení kávy: tmavé

Kdo by chtěl vysvětlit chuť: Velmi čokoládová, lískový ořech, příjemně hořká s prťavou kyselkou limetka/citron?

Souvislosti: Plod kávovníku (Coffea arabica) obsahuje mimo jiné alkaloid kofein, který povzbuzuje srdeční činnost, ale nejenom pro jeho povzbuzující účinky se káva pije.

Kdo chce vědět více: Diamant, to je název, který vysvětluje vše. Ano, je to směs, ale ne ledajaká. Kdo si troufne udělat směs takovou, aby nabízel jen jednu?! Ivan se svým jazýčkem a umem kávovým se pustil na tuhle krásnou a zajímavou cestu jedné kávy, za kterou plně stojí mnoho let zkušeností s Kávovarnou v Lucerně (tou původní, nikoli tou dnešní), a nejen on, ale i plno jeho obdivovatelů a kávových závisláků. 10 různých plantáží světa, různé způsoby zpracování kávových třešní, různé intenzity pražení, různé doby od upražení. Všechny šarže jedním směrem, ale každá originální, autorská tvorba! Vhodná na presso, filtr i další alternativy. Tady se moc rozepisovat nebudu, páč, jak to píšu, jsem na ni dostal chuť a jdu si ji hned nafiltrovat. Doporučuju si vyžádat vzorek.

Balení všech káv: Požadované množství kávy vám rádi navážíme do našich/vašich pevnějších papírových, nejlépe však takových těch od káv (pokud jich máte víc doma, pošlete, točíme je rádi). Pokud kávu dáváme do papíru, pak ji vždy hermeticky nějak uzavřeme/vyřešíme/navážíme/klaníme se/kulíbáme.

Uskladnění: Uchovejte nejlépe ve skle bez přístupu vzduchu, v chladu a ve tmě, ale hlavně ve stabilní teplotě. Pokud rádi uskladňujete kávu v chladničce, pak by ji nikdy neměla opouštět na delší dobu, hrozí kondenzace vlhkosti.

Cena pro balení do 1 kg: 840 Kč/kg 

Cena pro balení nad 1 kg (včetně): 833 Kč/kg 

Pro počtáře: Je zajímavé, že při takovéto ceně vyjde jedna 7g káva na 6,5 Kč!

Žádné komentáře:

Okomentovat