6. července 2022

Pistácie pražené s mořskou solí

Země původu: Španělsko

Čistota původu: Bijo (tzn. tj, náš cejch kvality - známe dodavatele a až ochutnáte, tak pochopíte)

Složení: Pistácie neloupaná, mořská sůl.

Souvislosti: Plody tyto jsou semena stromu řečík pistáciový (pistacia vera). Je to menší dlouhověký strom, který nemá problém se dožít i třeba 300 let. Pistáciový keřik můžete pěstovat aj u nás, ale plodů se nedočkáte, potřebuje fakt tropy a sušejc. 
Nevěřili byste jaký je problém na českém trhu sehnat pistácie solené mořskou solí. I když se mi povedlo sehnat dodavatele, kteří je praží, stejně je většina solí rafinovanou solí.

Kdo chce jít hlouběji: Mají velmi nízkou kalorickou hodnotu, ale zároveň jsou bohaté na minerály a vitamíny. Pomáhají při léčbě chorob trávicího traktu, dýchacích cest, anémie či žloutenky. Dopřát by si je měli zejména páni, protože zvyšuje plodnost a nosnost (to je teda asi info zase pro dámy). Prý pomáhají pro dobrý spánek, ale to si ne....my....slí....m....chrr, chrrr... chrrrr&pší. Ale bacha na ledviny, je to slaný, tak dobrého pomálu. (Pozor tento příspěvek obsahuje velmi suchý až blbý humor, ale to asi celý Lexikon, safra.)

Příprava a užití: Tady asi není co moc řešit, vyloupnout a slupnout. Jsou soleny, takže asi sladkou zmrzlinu z nich už bohužel neuděláte.

Balení: Požadované množství pistáciových ořechů vám rádi navážíme do našich/vašich papírových nebo neprodyšných jiných obalů.

Uskladnění: Uchovávejte v suchu, chladu a klidu a mimo svůj dosah, jinak je brzy sníte. Doporučujeme skladovat v temnu a v uzavřené skleněné nádobě.

Cena pro balení do 2 kg: 654 Kč/kg + 1 Kč každý papírový obal

Cena pro balení nad 2 kg (včetně)651 Kč/kg + 1 Kč každý papírový obal

Žádné komentáře:

Okomentovat