12. dubna 2017

Sezam neloupaný bílý a černý

Čistota původu: BIO

Maximální teplota při zpracování: 40 °C

Souvislosti: Semínka sezamu indického (Sesamum indicum) jsou uplně prťavá, olejná a voňavá. Mají příznivé oučinky na činnost srdce, uklidňují deprese a neurózy, podporují imunitu, zvlhčují suchý kašel. Obsahují asi 50 % oleje a 20% bílkovin.

Užití: Sezamová semínka  jistě znáte z posypu pečiva. Jsou velmi vhodná do čehokoli, a to zejména opražená. Pokud je po opražení smícháme a trochu podrtíme se solí, tato směs se nechá používat, jako ochucené solení i třeba na chleba s máslem: Opražená a zase pro změnu oslazená třtinovým cukrem mohou být delikátní mlskou.Velká zenová konkurence Bambovy soli !! Odvážnější si mohou doma udělat vlastní, geniálně dobrou, domácí halvu. Stačí sezam pomlet a smíchat s medem, popřípadě možno přidat i tahini, tj. sezamovou pastu jež vzniklá roztíráním sezamu.

Balení: Požadované množství sezamu vám rádi navážíme do našich/vašich papírových nebo plátěných obalů.

Uskladnění: Uchovávejte v suchu, chladu a klidu. Jako všechny olejniny doporučujeme skladovat v uzavřené skleněné nádobě.

-------------------------------------------------

Sezam bílý neloupaný

Země původu: Uganda

Cena pro balení do 3 kg: 184 Kč/kg 

Cena pro balení nad 3 kg(včetně): 178 Kč/kg









-------------------------------------------------


Sezam černý neloupaný

Místo původu: Bolívie

Kdo chce jít hlouběji: Černý sezam je chuťově výraznější než bílý. Z pohledu čínské medicíny má vztah k ledvinám, játrům, slezině, slinivce a plicím. Tzn., že v podstatě ke všem důležitým orgánům, a to zejména díky bohaté škále vitamínů, minerálů, nenasycených mastných kyselin, proteinu a vláknině

Cena pro balení do 3 kg: 202 Kč/kg 

Cena pro balení nad 3 kg(včetně): 197 Kč/kg

Žádné komentáře:

Okomentovat