2. listopadu 2023

Hrozinky odr. Korinthiaki a Muškát

V současné době vám nabízíme dva druhy hrozinek. Menší řecké Korintky a větší španělské Muškátky. Oboje samozřejmě nesířeny a špičkové kvality. Hrozinky nejsou moc fotogenické, realita je sladší. 



Max. teplota při zpracování:
 40 °C

Souvislosti: Hrozinky, rósinky nebo, jak se u nás po staroněmecku řiká, cibéby jsou sušené plody vinné révy (Vitis vinifera). Sušení plodů nám přijde jako geniální a nejzákladnější způsob konzervace. Tyto cibéby jsou z rozumných zemědělství, sušené na slunci a s radostí můžeme potvrdit, že nejsou sířené, jako to je ve většině obdobných případů smutným zvykem.

Kdo chce jít hlouběji:  Vinná réva a tím i hrozinky zlepšují chronické zápalové stavy, podporují tvorbu bílých krvinek, působí antibioticky při angínách a úspěšně zklidňují bříšková trápení a křečové žilky. Celkově vzato rozínek je díky množství účinných látek velký nápomocník ku zlepšení celkové kondice, svěžesti a vitality lidského organismu. Vinná réva je pro tělo zásadotvorná. P.s. Hrozinky jsou toxické pro psy, pevně věřím, že i váš pes umí číst.

Příprava a užití:  Do ranních kaší, buchet, mazanců, vánoček nebo jen tak k zobání. Zajisté si z rozinek můžete připravit delikátní „čaj”. Užití cibéb je všeobecně známé, a kdo se nebojí, může i do lesa, tam teda nerostou, ale zase se hezky projde.

Balení: Požadované množství hrozinek vám rádi navážíme do našich papírových obalů. Na větší množství často nabízíme recyklovaný igelitový obal od hrozinek.

Uskladnění:  Uchovávejte v suchu, chladu a klidu. Doporučujeme skladovat v temnu a v uzavřené skleněné nádobě.
--------------------------------------------------

Hrozinky odr. Korinthiaki 

Země původu: 
Řecko (oblast Korint)

Čistota pěstění: BIO

Složení: hrozinky odrůdy Korinthiaki.

Cena pro balení do 3 kg : 200 Kč/kg

Cena pro balení od 3 kg (včetně) : 195 Kč/kg







--------------------------------------------------

Hrozinky odr. Muškát

Země původu: 
Španělsko (provincie Malagy)

Čistota pěstění: Bijo

Složení:  hrozinky odrůdy Moscatel (Muškát).

Upozornění: Zejména před novou sklizní může být, v ovoci obsažený, cukr lehce krystalický, nemá vliv na kvalitu.

Malé souvislosti: Hrozinky tyto nemají, ač velikosti obdobné, ale obsahem nikoli, nic společného se sultánkama. Tohle je úplně jiný styl, obsahují pecku (nikoli hořkou, ale spíše oříškové chuti) a některé dokonce i stopičku. Pro nás doma je hodnotnější semínko životadárné. Nevím  co si mám myslet o révě co nemá pecky, nejedná se o jakéhosi šlechtěného kastráta? Už moje babička říkávala, že právě semínka ovocí jsou na těchto plodech to nejvýživnější (v malém množství samozřejmě!). Jadérka z jablek, grepová semínka atd. Takže jak kdo chcete, někdo dobrou chuť a někdo třeba pozor na ně.

Cena pro balení do 2 kg (včetně)676 Kč/kg

Cena pro balení od 2 kg (včetně): 672 Kč/kg

5 komentářů:

  1. Kupovala jsem od vás BIO rozinky z Turecka, ty byly výborné a docela velké,chci se zeptat, zda i tyto z Protugalska jsou velké nebo mrňavé. Ta cena je nějaká podezřelá:))
    Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezký den, podezřelá? To je zajímavá formulace. Prostě některé ceny jdou nahoru, jiné zase dolů...takový je svět (add V+W ..jednou jsi dole, jednou nahoře...). My se domníváme, že jsou moc dobré, jinak bychom je neproodávali.

      Vymazat
  2. Dobrý den,
    zrovna si chci u vás nakoupit, kromě jiného i hrozinky, a až teď jsem si všimla, že ve složení je slunečnicový olej. To bývá u každých hrozinek? Proč ho tam dávají?
    Děkuji. N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prý protiv předpokládanému slepení, dle mého je to aby jich mohli napcat plnou vrchovatou a možná ještě zdusanou krabici. Ty velké hrozinky ze Španělska jsou lehce nasypány v krabici a jsou hodně mokrý, a nic se nelepí, takže jak vidno to jde, co k tomu říci... Snad to, že to bylo jedno z důvodu proč Řecké korintky, páč toho oleje mají do 0,5 %, což je méně než obvykle. Hezké dny

      Vymazat
  3. Komentáře jsou psány k jiným hrozinkám, než nabízíme nyní. Tyhle Korintky jsou úplně bez oleje.

    OdpovědětVymazat