Místo původu: ČR (Morava)
Čistota původu: Bijo
Výrobce: Jenty
Složení: celá jablka, voda
Kyselost: cca 2 %
Maximální teplota při zpracování: 20 °C
Souvislosti: Není ocet, jako ocet. Tento ocet vzniká v malých sériích v domácké výrobě. Ocet je z nestříkaných jablek, bez siřičitanu, nepasterizovaný, nefiltrovaný, vhodný klidně k přímé spotřebě i bez velkého ředění.
Příprava a užití: Jablečný ocet má neuvěřitelně rozsáhlé využití. Od dochucovače a konzervativce přes léčivo, hubnidlo, odmašťovadlo a odskvrňovadlo až po praček odkameňovadlo, a to jistě by se i ještě dalšího něco našlo. V ozdravnictví lidském se již několik staletí osvědčuje v rozumné míře jako universální prostředek "proti všemu", namátkou jmenujme: lepší trávení a tím i hubnutí, prevenci proti rakovině (to každé odkyselovadlo), snižuje krevní tlak a zdravě rozkmitává obuňkování tělesné. Osobně rád někdy požiju dekyselující skleničku naředěného octa, či zenový nápoj: teplou vodu s kvalitním octem. S ním pocachtané zeleninové saláty získávají dynamický výraz.
Upozornění: Všeho moc škodí a před přímou konzumací je nutné ocet rozumně naředit. Šetřete žaludeční stěny.
Balení: 0,5 l láhve
Uskladnění: Nejlépe v temnu a chladu.
Cena: 108 Kč/bal.
Žádné komentáře:
Okomentovat