11. prosince 2011

Filosofie bezobalového Opobchodu


























  • Bezobalovost/čistota obalovin:  Prodáváme povětšinou rozvažované potraviny, které individuélně vážíme do papírových, plátěných či recyklovaných (dle domluvy) našich, či vámi poslaných nebo, pokud se jedná o návštěvní nákup, vámi přinesených obalů. Ponoukáme k nákupům větších balení nejen kvůli úspoře obalových materiálů, ale také času stráveného při nakupování každého. Velká balení samozřejmě nejsou podmínkou, zejména při prvotních ochutnávkových odběrech, každý zná jistě příběh O zajícovi a pytlíkovi. Větší zásoby (pokud jsou dobře uskladněny - rádi poradíme, jak na to) podporují klid a štěstí v rodině. Pokud zašlete svoje plátěné obaly poštou k naplnění, odečteme vám 20 Kč (cca cena vašeho poštovného) z objednávky. Všechny naše papírové obaly na vážené produkty jsou u nás zpoplatněny 2 Kč. Nově i v nabídce plátění pytlíci. Více informací naleznete zde. Nejmenší balení není prozatím stanovena, jen u obilí a luštěnin je to 1 kg.
  • Naše kvalita: Vše, co prodáváme, používáme (je to vlastně naše zvětšená spíž), a tím neustále kontrolujeme a současně nás zajímají vaše reference na nakoupené komodity, takže kontrola je důkladná.
  • Hledáme neustále nové dodavatele: Více se dočtete zde .
  • Regionalita produktů: Pokud se už s něčím jede po moři, či kamiňónem, měla by to být v našich končinách nevypěstitelná surovina a samozřejmě kvalitní. Nesouhlasíme s převážením potravin po světě jen kvůli jejich nižší ceně. Bojkot Čína. Rádi bychom, aby se na našich polích začaly zase objevovat plodiny, které odtud vymizely. Podpořme naše malopěstitele, můžete jimi být i vy. Člověku nejvíce prospívá potravina, jež vyrostla v krajině, v níž žije, tím člověk prospívá zpětně opět té krajině. 
  • Osobní/individuální přístup k zákazníkovi: V našem virtuálním krámku vše řešíme individuální komunikací. Nákup je prostý - napište nám, co byste rádi, nebojte se při jakýchkoli nejasnostech nebo při nemožnosti přístupu na internet poslat objednávku počtou, psanou na pohlednici/v dopise (to by se nám líbilo), nebo zavolat. Za jakýkoli impulz/poptávku/připomínku budeme tůze rádi. O nákupech více zde.
  • Šetrné papírování: Jakékoli papírové materiály, jako jsou krabice, či dokumentace k objednávce používáme recyklované. Makulatury aj.
  • Příběh zboží: Snažíme se vyzvědět od producentů a dodavatelů, s nimiž spolupracujeme, maximum souvislostí o produktech, které si u nás můžete zakoupit a rádi se o ně s vámi podělíme. České výrobce se snažíme osobně poznat. Upřednostňujeme radostnou ruční lidskou práci před neradostnou či strojovou a dokážeme ji ocenit. A i kdyby nešlo přímo o radost, přmíra strojního zpracování narušuje komoditu, resp semínko, plod a tím i snižuje její hodnotu a životnost. Zajímá nás i klíčivost a teplota sušení. Nebaví nás anonymní jídlo v obchodech. 
  • Čistota pěstění: BIO jistě každý zná. Značku Bijo (čti „bižó“) najdete u nás u těch potravin, které jsou vypěstovány většinou v malém množství bez certifikace, přesto zaručeně čistě. Za všechny tyto dodavatele ručí Radek Pekař Křivánek osobně. 
  • Rozvoj Opobchodu: Tento obchod na jaře 2010 vyklíčil ze zrnka Basmati po té, co ji několik kamarádů ochutnalo při návštěvě v Oponešicích a přálo si ji mít také brzy na svém stole. Je to reakce na absolutní nesehnatelnost kvalitních, obyčejných a základních potravin v našem regionu. Je to nápad postupně se rozvíjející a objevující nové a nové možnosti, formu, tovar atd. Chceme pomalou, ale vytrvalou energií směřovat k co nejkvalitnějším službám. Jsme přesvědčeni, že náš obchůdek bude vzkvétat a může dělat radost nejenom jeho majitelům a pěstitelům, ale i zákazníkům a všem „komejdoucím. Sen - rádi bychom náš klasický krámek v budoucnu přemostili do krámku s chráněnými pracovními místy. Více se dočtete v historii.
  • Doprava zboží:  Nabízíme zasílání dopravní službou. O této možnosti naleznete více zde.  Pak zde máme alternativy a ty my rádi. Nejlepší je samozřejmě osobní návštěva v KUPECTVÍ & POSEČKÁVÁRNĚ v Jemnici na náměstí Svobody čp. 36, např. při případném vašem výletě (ideální spojení s vámi přivezenými obalovinami). Rádi poznáváme svoje zákazníky osobně. Více o možnostech nákupu i dopravy se dočtete tady.

Žádné komentáře:

Okomentovat