Výrobce: Pivovar Chříč
Čistota původu: Bijo
Maximální teplota při zpracování: 25 °C
Složení: jablečná šťáva
Obsah alkoholu: 5,5 %
Souvislosti: Pivovar Chříč je náš (tuším) jediný sociální pivovar/cidrárna, který touhle dobou (2023) zaměstnává asi 65 % lidí se zdravotním hendikepem. Výrobek mnou chválený a blahořečený je Cidre francouzského typu, který druhotně kvasí z jablečného moštu, nápoj lehce přirozeně perlivý, prokvašený do polosucha bez přidaných barviv, cukru a konzervantů. Jablko, jablko a zase jen jablko. Tipoval bych, že se jedná o jeden z nejstarších alkoholických nápojů.
Příprava a užití: Otevřít lahev, (umí i špampusoidně bouchnout, když se řídíme heslem: "Celý svět je otvírák") a potom... na zdraví.
Balení: 0,75l láhve.
Uskladnění: Nejlépe v chladu a temnu. Po otevření je nejlepší ho vypít.
Cena: 136 Kč/bal.
P. S.: Z tohoto pivovaru & cidrárny bereme vždy i nějaká piva. Pokud byste měli zájem, stačí se zeptat, jaká máme aktuálně v nabídce.
Žádné komentáře:
Okomentovat