29. července 2017

45%, 75% a 100% čokoláda /François Pralus

Výrobce: François Pralus / Francie

Souvislosti: Co je to čokoláda, zřejmě někteří z vás ví, jiní tuší a ti další si to někde najdou. To, co se na vánoce ve většině případů leskne na stromečku a po rozbalení aluminia chutná jako čokoláda, tak to to opravdu není. Troufám si tvrdit, že tyto "tabule",co nabízíme, jsou vážně dovopravdická ČOKOLÁDA. Ale pojďme k počátkům. Před dávnými a dávnými lety v roce 1948 si jistý Auguste Pralus otvírá ve městě Roanne ve Francii pekárničku. V roce 1955 se proslaví specialitou podniku: Praluline, česky pralinky. V roce 1988 rodinný podnik přebírá syn François, kterému se práce stala životem a život prací. Ve své usilovné houževnatosti, v hledání kvalitních kakaových plantáží, procestoval všechny země světa, kde se kakao pěstuje. François Pralus je ve světě čokomilců a čokonadšenců vždy záruka špičkové kvality a nově začal bojkotovat značku BIO, i když velmi dbá na čistotu pěstění bobů a přípravu čokolády. Díky tomu, že plantáže kupuje boby z plantáží z celého světa je tato byrokratická zátěž více než velká.

Kdo chce jít hlouběji: Zdravotní význam mají kvalitní čokolády více než totožný kakaovým bobům. V kostce: jejich užívání podporuje zdravý a optimistický přístup k životu, je to jedna z potravin s nejvyšším obsahem hořčíku a tím pádem těhotným matkám ulevuje od břišního napnelismu a neodpustím si: kdo večer nechce spát, může boby „žrát“, neboli ten, kdo chce bdít, může boby jíst.

Užití: Na polevu, do krému, do obličeje, do dortu, drobky na zmrzlinu či kaši, celá tabulka: jako dárek ve vlastním vtipném přebalu, na později, ke kávě aj. Klidně pište další užití.

Ke způsobu dělení ZA STUDENA doporučujeme před dělením nechat aklimatizovat v pokojové teplotě:
- prkénko větší nebo něco podobného ideální s okraji
- nůž krátký pevný a špičatý (jak na mačkání česneku) nebo velmi vhodné a adekvátní je dlátko.
Poté stačí jedna rána a máme zde zlom s minimem drtě (která teda taky není špatná třeba hnedle do těch kaší, či přímo do obličeje).
Nebo v obalu, třeba pytlíku papírovém, ji rozbít na drť, nebo za pomocí struhadla nastrouhat.
Varianta ZA TEPLA je způsob, kdy dáte čokoládu někde poblíž zdroji tepla, nikoli přímo na něj na  dobu min 20 min. Pak jí uříznete nožíkem jako máslíčko. Nebo ukousnete lehoulínko, či lejeme, kam potřebujeme.
100% François Pralus a 100% ČOKO
(Čokolády od nás nejsou nakousané a 
ani François Pralus není součástí balení.)

Uskladnění a upozornění: Uchovejte nejlépe ve skle bez přístupu vzduchu (v papíru od nás také není problém, jen pozor na vlhko), ve stabilní nižší teplotě a ve tmě. Pokud ji rychle nesníte, tak je dost možné, že se vám sice nezkazí, ale že vám ji sní někdo jiný.
Balení: Tuto čokoládu máme v 1 kg tabulkách (viz obě fotky), které pro vás odlamujeme dle přání truhlářským dlátem.

Nabízený firmát: kuvertury pro cukráře, 22 x 17 x 2,5 cm = 1 kg. Nebojte, nalámeme ji dle přání.

p.s. A nezapomeňte se kouknout ještě semhle na něco extra zajímavého od Fr. Praluse -  to budete koukat, resp. mlaskat - KÁVOLÁDA.
------------------------------------------------
100 % ČOKO - Madagaskar

Země původu: Madagaskar

Odrůda: Criollo

Čistota původu: Bijo

Složení: Kakaové boby (kakao, čisté kakaové máslo)

Něco více: Doporučujeme nechat velmi zvolna rozpouštět na jazyku – možná se totiž dočkáte překvapení až v této 100% čokoládě, která neobsahuje ani zrnko cukru, objevíte sladké ovocné tóny.


Ocenění:

International Chocolate Awards
je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení vality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
------------------------------------------------
ČOKO 75 % - Madagaskar

Země původu: Madagaskar

Odrůda: Criollo

Čistota původu: Bijo

Složení: Kakaová hmota 75 % (kakao, čisté kakaové máslo), třtinový cukr, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů).

Něco více: Tato čokoláda Vás překvapí svými sytými tóny tropického ovoce.

------------------------------------------------
ČOKO 45 % s kravským mlékem - Mellisa Indonésie

Země původu: Indonésie

Odrůda: Criollo

Čistota původu: Bijo

Složení: Kakaová hmota 45 % (kakao, čisté kakaové máslo), třtinový cukr, práškové kravské mléko, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů).

Něco více: Velmi jemná chuť mléčné čokolády. Zatím všichni kdo ochutnali, tak spokojeně vrněli.

Cena pro balení do 1 kg: 1268 Kč/kg + 2 Kč každý papírový obal

Cena pro balení nad 1 kg (včetně): 1242 Kč/kg + 2 Kč každý papírový obal

1 komentář:

  1. Já miluju čokoládu . Nechápu, jak bez ní může někdo být :-D . Nejvíc mám chuť na sladké, když pijeme s manželem červené víno. Místo sýrů si tak do misky nalámu čtverečky čokolády a za večer ji celou sníme :-D . Objednávám si ji spolu s vínem z https://www.dousekvina.cz/prazska-cokolada/ a obojího máme doma dostatečnou zásobu :-) .

    OdpovědětVymazat