21. ledna 2014

Slunečnicový olej panenský


Místo původu: ČR (Morava)

Čistota původu: Bijo (semínka byla pěstována v BIO)

Maximální teplota při zpracování: 40 °C

Složení: Panenský slunečnicový olej

Souvislosti: Slunečnicový olej je získávaný ze semen slunečnice (Helianthus annuus). Námi nabízený olej je z menší rodinné farmy u Břeclavi, kde na něj sami výrobci oleje i slunečnici v BIO kvalitě pěstují. Oněch 40 °C vzniká pouze jako druhotné teplo při lisování. Semínka před zpracováním nejsou nijak zahřívána.

Kdo chce jít hlouběji: Jako každá sluneční krmě, je mimo jiné velmi zdraví prospěšný. Např. funguje na aterosklerózu a choroby srdeční. Reguluje krevní tlak, zabraňuje kornatění cév, a tím i zabraňuje jejich degeneraci, preventivně funguje i proti infarktu a je vhodný pro lidi s kožními problémy. Posiluje vlasy i nehty, léčí stres a vytrhuje z chvilek letargie a deprese. Obsahuje více než 50 % omega-6 kyseliny linolové, a z vitamínů jsou to zejména E a vitamíny ze skupiny B. Není nutné ani podotýkat, že na vonkajšie užití je příjemně a dobře masážní a uvolňující. Více opět u Věrky.

Užití: Slunečnicový olej by se neměl moc zahřívat, takže jej spíše doporučujeme na zálivky, či dochucování hotových pokrmů, max. krátké podušení či povaření, ale opravdu jen krátké. Panenský slunečnicový olej se přepaluje  (kouřový bod) kolem 120 °C (např. olivový olej panenský 190-210 °C, máslo 150 °C a ghí 240 °C)

Balení: Slunečnicový olej je balený v 0,5l skleněných láhvích.

Uskladnění: Dlouhodobě skladujte na tmavém a chladném místě.

Cena: 104 Kč/bal

Žádné komentáře:

Okomentovat