12. dubna 2017

Čočka červená loupaná

Země původu: Kanada

Kvalita pěstění: neznámá

Maximální teplota při zpracování: 40 °C

Souvislosti: Druh čočky jedlé (Lens culinaris). Na první pohled patrný zvýšený obsah železa a zinku. Je loupaná, tudíž není  tak jisté její klíčení, ale zase ji mohou kojící mamky (mimi už od 9. měsíce) a uprděnci, páč nenadýmá toliko jako jiné luštěniny. Trpíte-li po čočce, nebo luštěninách vůbec nadýmáním, vařte je s přísadami, které tuto funkci zmírňují -majoránkou, saturejkou, kmínem, bazalkou či fenyklem. Potkali jsme někdy tuhle čočku krásně lesklou a někdy takovou matnou? U nás nakoupíte tu matnou, ta lesklá je leštěná s přidavkem oleje.

Příprava a užití: Její příprava je zcela jednoduchá, odpadá namáčení jako u běžné čočky. Stačí ji jen opláchnout, vložit do vody a přivést k varu. Za 10 - 15 minut je hotová, těsně před dovařením ji osolte. Hodí se do polévek (tam se dá opravdu hodit), na omáčky kupříkladu se sýrem domácím a rýží. Skvělá na pomazánky, zde stačí rozvařit a pomixovat s máslem a osmahlou cibulkou.

Balení: Požadované množství čučky vám rádi navážíme do našich/vašich papírových nebo plátěných obalů. Nejmenší jedno balení (u všeho obilí a luštěnin v našem krámě) je 1 kg.

Uskladnění: Uchovávejte v suchu, chladu a klidu. Doporučujeme skladovat v papírových, plátěných nebo skleněných nádobách.

Cena pro balení do 5 kg: 64 Kč/kg + 2 Kč  každý papírový obal

Cena pro balení nad 5 kg (včetně): 62 Kč/kg + 2 Kč každý papírový obal

Žádné komentáře:

Okomentovat