19. října 2011

Rajčata sušená

Země původu: Itálie

Kvalita pěstění: Bijo

Maximální teplota při zpracování: 40 °C
Složení: Rajče, mořská sůl a italské slunce.

Souvislosti: Rajče jedlé (Solanum lycopersicum) je velký zdroj vitamínů C, E a A, obsahuje velké množství vlákniny a dalších člověčích potřebností (železo, karoten aj.), nemluvě o jeho dobrém vlivu na krvetvorbu.Tato rajčata rostou v jedné z nejlepších  a nejúrodnějších oblastí pro rajčata Puglia.

Užití: Nakrájena na malé kousky se hodí do polévek, omáček, rýže, ale třeba také na chleba s máslem nebo jako zobání k pívu (Pozor, prudce jedlá!!). Vhodná namísto soli a všelijakého koření, jako dochucovadlo. Celé kusy doporučujeme zejména k nakládání do oleje. Přikládáme recept: namočíme rajčata na 5-10 hodin do směsi kvalitního octu (my používáme balsamico) s vodou v poměru cca 1 : 4 - 1 : 7 (dle chuti každého). Poté se vymačkaná rajčata naloží do kvalitního oleje např. s česnekem, oregánem nebo třeba i k hermelínům.

Balení: Požadované množství sušených rajčat vám rádi navážíme do našich/vašich papírových nebo skleněných obalů.

Uskladnění: Uchovejte nejlépe ve skle bez přístupu vzduchu, v chladu a ve tmě.

Cena pro balení do 3 kg: 330 Kč/kg + 1 Kč  každý papírový obal

Cena pro balení nad 3 kg(včetně): 323 Kč/kg + 1 Kč každý papírový obal

Žádné komentáře:

Okomentovat