- namočené ořechy (kešú, mandle, lískáče, vlašáky, slunečnice aj)
- uvařené luštěniny nejlépe s mořskou řasou (cizrna, fazole, čočka aj.)
- jakákoli zelenina (syrová, vařená nebo i pečená - libovolně) např. cibulka, brokolice, mrkev, květák, stroužek česnek, rajčata používáme sušená, ale i čerstvá
- tuk - máslo, olej aj.
- sůl, ocet a trošku sladidla (medu, třtiny atd)
- cokoli je možno přidat jiného - tofu, omáčka od oběda aj.
Vše rozmixovat, něco přistrouhat, v tom je úplná volnost a díky té volnosti pestrost. Velice doporučuji. Mazadlo na chleba, na zarolování do listu zelí, na namazání na kolečko mrkve atd. Neřešíme kolik čeho a co, pokaždé je pomazánka díky tomu jiná. Více než výtečné.
Žádné komentáře:
Okomentovat