Momentálně nabízíme hrách celý ve dvou podobách:
žlutý a zelený
Klíčivost: Oba klíčí výborně.
Místo původu: ČR
Čistota pěstění: BIO
Místo původu: ČR
Čistota pěstění: BIO
Souvislosti: Hrách setý (Pisum sativum) je rostlinou výhradně pěstovanou. V přírodě planě neroste, pouze občas, a to pak zase zplaňuje. Jeho původ není zcela jasný, nejčastěji ale bývá odvozován od Pisum elatius, jež roste v jižní Evropě a jihozápadní Asii. Jako kulturní rostlina byl pěstován již v mladší době kamenné, v současnosti se pěstuje téměř po celém světě.
Kdo chce jít hlouběji: Vyvážená kombinace vitaminů, minerálů, bílkovin a nukleových kyselin dělá z hrášku opravdovou injekci energie pro naše buňky, tkáně, mozek i nervový systém. Hlavně sportující, děti ve vývinu a těžce fyzicky pracující lidé (vyvinuté z dětí po vývinu) mohou efektivně čerpat z hrášku, podporuje totiž růst svalové hmoty a zdraví a pevnost tkání a kostí.
Jako každá luštěnina, i hrách obsahuje cukry, které jsou pro naše tělo zdrojem okamžitě využitelné energie. Zapomenout nesmíme ani na vlákninu, která čistí náš zažívací trakt od toxických usazenin a pomáhá se snižováním nadměrného cholesterolu v krvi. Rozdíl mezi zeleným a žlutým hrachem: zelený je křehčí a sladší. Mimo jiné je zjištěno, že zelená uklidňuje.
Příprava a užití: Před vařením je dobré jej (jako každou luštěninu a obilí) namočit, nejlépe do vody s octem jablečným přes noc. Poté důkladně propláchneme a vaříme bez soli do změknutí. Pokud byste i poté měli stále ještě obavu o vaše zažívání a domácí klima, vyměňte po chvíli vaření vodu ještě jednou. My doma při vaření přidáváme do vody ještě mořské řasy a vývar pijeme.
Hrách je velmi vhodný do polévek, jako příloha, na pomazánky, do salátů, na karbanátky či zapečený, jako kuba. Nebo hrách a kroupy, to je pro chytrý, neuvěřitelná chuť jednoducha, ano, máme na mysli judaistický šoulet! Pučálka (lepší ze zelného hrachu): naklíčený hrách osmažíme s cibulkou na másle!!!!! M. ň. & M. Pro házení na zeď jsou vhodné oba. K tomuto užití jej není třeba namáčet.
Doporučená obezřetnost: Před konzumací, jak je odpradávna dobrým zvykem a doporučujeme si semínka v malé vrstvě a řádně prohlédnout, nikdy nemůžete vědět, kde na vás číhá skála nebo jiná část krajiny. Současně si můžete vědomě užít neuvěřitelných tvarů, struktur a barev, jež pro vás vytvořil Taťka příroda. Nebojte se přinést si mikroskop a objevit další vesmír.
Balení: Požadované množství hrachu vám rádi navážíme do našich/vašich papírových nebo plátěných obalů. Nejmenší jedno balení u všeho obilí a luštěnin u nás je 1 kg.
Uskladnění: Uchovávejte v suchu, chladu a klidu. Papír, plátno, sklo.
Příprava a užití: Před vařením je dobré jej (jako každou luštěninu a obilí) namočit, nejlépe do vody s octem jablečným přes noc. Poté důkladně propláchneme a vaříme bez soli do změknutí. Pokud byste i poté měli stále ještě obavu o vaše zažívání a domácí klima, vyměňte po chvíli vaření vodu ještě jednou. My doma při vaření přidáváme do vody ještě mořské řasy a vývar pijeme.
Hrách je velmi vhodný do polévek, jako příloha, na pomazánky, do salátů, na karbanátky či zapečený, jako kuba. Nebo hrách a kroupy, to je pro chytrý, neuvěřitelná chuť jednoducha, ano, máme na mysli judaistický šoulet! Pučálka (lepší ze zelného hrachu): naklíčený hrách osmažíme s cibulkou na másle!!!!! M. ň. & M. Pro házení na zeď jsou vhodné oba. K tomuto užití jej není třeba namáčet.
Doporučená obezřetnost: Před konzumací, jak je odpradávna dobrým zvykem a doporučujeme si semínka v malé vrstvě a řádně prohlédnout, nikdy nemůžete vědět, kde na vás číhá skála nebo jiná část krajiny. Současně si můžete vědomě užít neuvěřitelných tvarů, struktur a barev, jež pro vás vytvořil Taťka příroda. Nebojte se přinést si mikroskop a objevit další vesmír.
Balení: Požadované množství hrachu vám rádi navážíme do našich/vašich papírových nebo plátěných obalů. Nejmenší jedno balení u všeho obilí a luštěnin u nás je 1 kg.
Uskladnění: Uchovávejte v suchu, chladu a klidu. Papír, plátno, sklo.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Žádné komentáře:
Okomentovat