Čistota původu: Bijo
Maximální teplota při zpracování: 40 °C
Složení: Sůl himálajská jemná nerafinovaná
Souvislosti: Není sůl jako sůl. Po pečlivém výběru z himálajských solí na našem trhu, jsme za vás vybrali právě tuto. Pochází z dob, kdy Himálaje byly ještě mořským dnem (před cca 200 miliony lety), kdy odpařením vody se na dně vytvořily mocné vrstvy minerální soli. Díky následným sesuvům a zdvihům hornin se sůl dostala hluboko pod povrch, a tak se dnes ložisko himálajské soli nachází v hloubce 600-800 metrů pod povrchem. Tato sůl je samozřejmě čistě přírodní produkt, není rafinovaná ani nijak dále upravovaná.
Kdo chce jít hlouběji: Růžová himálajská sůl je považována za jednu z nejkvalitnějších a nejčistších solí vůbec. Cca 3 % svého objemu tvoří prvky (přibližně 100 prvků), které jsou pro naše zdraví nepostradatelné, včetně hořčíku, vápníku, chloru, fosforu či železa. Zde naleznete kompletní analýzu himálajské soli. O himálajské soli a jejích léčivých účincích je toho mnoho napsáno, pár jich vytáhnu: kontrola úrovně tělesných tekutin a hydratace, regulace tlaku v cévách, rovnováha tělesného pH (zamezení překyselení), regulace hladiny krevního cukru, prevence křečí v lýtkách, pročišťuje organismus od škodlivých látek, normalizuje hladinu hormonů, odbourává krystalky z kloubů, lepší hojení pokožky a další a další. Samozřejmě jako u všeho platí, všeho s mírou. Pokud více, tak vědomě a v rámci rozumně zvolené očistné kůry, třeba za pomoci slaného roztoku - solenky.
Užití: Přímé solení jídel, slaná lázeň (aneb výroba mořete), slaná voda na kloktání či protahování nosních dírek, výroba solanky (roztok vody a soli - více třeba zde) a třeba obohacování vody vyčištěnou reverzní osmózou.
Balení: Požadované množství soli vám rádi navážíme do vašich či našich papírových, při větším množství i recyklovaných obalů.
Uskladnění: Uchovávejte v suchu a klidu. Doporučujeme skladovat v hermeticky uzavřené skleněné nebo dřevěné nádobě.
Cena pro balení do 3 kg: 63 Kč/kg
Cena pro balení nad 3 kg (včetně): 61 Kč/kg
Žádné komentáře:
Okomentovat