20. listopadu 2019

Mýdla z Mýdlovaru Almqvist

Země výroby: Česká republika / Moravské Budějovice

Vyrábí: Rodinný mýdlovar Almqvist

Souvislosti k mýdlům: Mýdla neobsahují živočišné produkty, konzervační látky, parfémy a chemická barviva.

Souvislosti k výrobcům: Kdo nás trochu zná, ví, že nesháníme a nenabízíme jen "jídlo a jiné komodity", ale hlavně lidi na zajímavých cestách. Takové lidi, kteří rádi něco nového objevují, žijí zajímavé životy, učí sebe i druhé na svět nahlížet z jiných úhlů než mainstream. Prostě takové lidi, které je dobré podpořit, s kterými je radost spolupracovat. Tato mýdla vyrábí naši přátelé, česko-švédský pár s 4 dětmi. Nejen, že mají dvojčata jako my, ale i žebříček životních hodnot s podobnými šprušlemi. Radost z tvoření, potřeby životní, postrky osudu, je toho hodně... zde celý jejich zajímavý a silný příběh o cestě k mýdlům a o jejich mýdlech samotných - http://www.panpekar.cz/stahovani/rodina_Alqvist_a_jejich_mydla.pdf.

Skladování: při teplotě do 25 °C, nevystavujte přímému slunečnímu svitu.

Cena jednotná : 212 Kč/ks
------------------------------------------------------------

Kokosové prací mýdlo s citrátem
Ekologický prací a čisticí prostředek bez vůně, hurá!
Hmotnost: 330 g (± 10% odpar vody při zrání mýdla)

Složení: 100% sodné kokosové mýdlo, voda, citrát sodný.

Typ pokožky: kontakt s tímto čisticím a pracím prostředkem je vhodný pro všechny typy pleti včetně novorozenecké, alergické, ekzematické.

Použití: Velmi šikovné na umývání nádobí (kartáček nebo houbičku omydlíte na kostce), na předpírání, praní v ruce, veškerý úklid a třeba i na mastný ruce.

Souvislosti: Čisticí schopnosti kokosového mýdla možná znáte, zkuste ještě toto s citrátem! Vzniká přidáním kyseliny citronové, jedná se tedy o plně ekologickou složku, která navíc změkčuje vodu (a tak pomáhá praní), prodlužuje trvanlivost mýdla a zvyšuje pěnivost. Navíc toto mýdlo prací není navoňané, takže pokud máte tužby aromatické pár kapek oblíbeného oleje na hadýrku nebo nasušený kdoulovec vnořený do oblečení pomůže.

Návod k praní: Nastrouhané mýdlo dáme do bubnu pračky 1 - 2 PL, doporučujeme dle tvrdosti vody  přidat 1 - 2 PL prací sody, na bílé a stálebarevné prádlo ještě 1PL perkarbonátu sodného (příp. jeho aktivátor při nízkých teplotách - TAED - 0,5 ČL).

-----------------------------------------------------------

Pro tato níže uvedená mýdla platí jednotný návod k použití: Mýdlo na mytí obličeje a těla. Po použití odkládejte mýdlo na podložku, aby nebylo v přímém styku s vodou. Prodloužíte tím jeho životnost.

Levandulové mýdlo s cedrem a geraniem - i šampon
Kombinace esenciálních olejů, která učaruje vašim smyslům, skloubená s čisticími a hydratačními vlastnostmi.
Hmotnost: 120 g (± 10% odpar vody při zrání mýdla)

Složení: kokosový olej, olivový olej, voda, mandlový olej, slunečnicový olej, bambucké máslo, glycerin, ricinový olej, citrát, éterický olej z levandule, éterický olej z cedru, éterický olej z gerania (pelargonie), indigo, laktát, linalool*, Geraniol*, Citonellol*, Citral* (*Přirozená součást éterických olejů, možné alergeny.)

Určeno pro pokožku: suchou, normální i mastnou, výborný tuhý vlasový šampon.

Souvislosti: Hojně je v tomto mýdle obsažen mandlový olej se svými regeneračními a také uklidňujícími účinky, které se výborně snoubí s vlastnostmi levandule. Hydratovat vás bude i dodaný laktát, díky citrátu můžete mýdlo použít s úspěchem jako tuhý vlasový šampon. Vytváří bohatou pěnu a levandule má schopnost tišit také podrážděnou vlasovou pokožku.
Jemně mletý levandulový květ působí jako peeling pro vaši pokožku. Pečlivě volené oleje pokožku vyživují a postarají se i o tu, která má sklony k vysoušení.
Barveno 100% přírodním modrým indigem, který je vyráběn tradiční řemeslnou ruční výrobou zcela bez chemických látek z rostliny. Používá se min. již od starověku.
-----------------------------------------------------------

Konopné mýdlo s kakaovým máslem
Mýdlo bez vůně, konečně! 20 % organického kakaového másla, pomáhá mírnit projevy ekzému, lupénky, perfektně ošetří suchou pokožku rukou i celého těla.
Hmotnost: 115 g (± 10% odpar vody při zrání mýdla)

Složení: olivový olej, kakaové máslo, voda, slunečnicový olej, kokosový olej, glycerin, sodium, konopný olej, laktát.

Určeno pro pokožku: suchou, normální i mastnou, ekzematickou i s lupénkou, dětskou.

Souvislosti: Znáte se s konopným olejem a jeho účinky na pleť? Je bohatý na antioxidanty (vitamíny C a E) a obsahuje vysoký podíl omega nenasycených mastných kyselin, které v unikátně vyváženém poměru s omega 3 mastnými kyselinami přispívají k odolnosti pokožky. Má výborné regenerační schopnosti, pokožku vyživuje a dokonale promašťuje.
O suchou pokožku pomáhá pečovat také kakaové máslo ve vysokém podílu zastoupení, které z mýdla i voní čokoládou. Tato surovina s vysokým obsahem antioxidantů pomáhá snížit suchotu a zlepšit pružnost pokožky, je výborná na jizvy, strie, rozpraskané paty a jinak poškozenou pokožku. V tom se skvěle hodí ke konopnému oleji se stejnými účinky, prostě parta jak má být.
-----------------------------------------------------------

Luxusní mýdlo s aktivním uhlím a tea tree oil 
Hloubkově čistí pleť, uvolňuje ucpané póry, snižuje produkci mazu, působí protizánětlivě a hojivě.
Hmotnost: 120 g (± 10% odpar vody při zrání mýdla)

Složení: olivový olej, voda, kokosový olej, glycerin, bambucké máslo, slunečnicový olej, tea tree oil, citrát, aktivní uhlí, laktát.

Určeno pro pokožku: normální, smíšená až mastná a problematická pleť.

Souvislosti: Tento černý krasavec zrozen pro smíšenou až mastnou, problematickou pleť, kterou unikátně čistí díky vysokému obsahu aktivního uhlí a díky tea tree oil, působí také protizánětlivě a hojivě.
Znáte aktivní uhlí? Vyrobené z kokosových ořechů, má vysoké absorpční schopnosti - jeho struktura je tak pórovitá, že 1 gram má vnitřní rozlohu 1500 metrů čtverečních. Naváže na sebe tedy mastnotu, toxiny, odumřelou kůži… Všechno, co na své pleti nechcete.
Péči o problematickou pleť se sklonem k akné, ale i jiným dermatologickým problémům, doplňuje tea tree oil, dobře známý svými léčivými účinky. Je germicidní a dezinfikující, může působit proti zánětu, svědění a houbám. Pokud tedy rostou.
-----------------------------------------------------------

Jemné meruňkové mýdlo s měsíčkem
Vysoký obsah bambuckého a kakaového másla (pečující), macerát měsíčku lékařského (hojivý, tišící), přidaný laktát (hydratující).
Hmotnost: 115 g (± 10 %odpar vody při zrání mýdla)

Složení:  olivový olej , voda, bambucké máslo, kokosový olej, slunečnicový olej, glycerin, soda, olej z meruňkových jader, mandlový olej, kakaové máslo, extrakt z měsíčku lékařského, laktát.

Určeno pro pokožku: všechny typy, zejména velmi citlivá, dětská pokožka, včetně ekzematické.

Souvislosti: Mýdlo určené pro nejjemnější pokožku dětí a miminek a i dospělců s problémy (nebudu raději zabředávat do myšlenky o kůži jako zrcadlu těla i duše).
Kombinace bambuckého a kakaového másla pokožku vyživuje a hydratuje, mýdlo je díky nim hladké a sametové. Silný macerát měsíčku lékařského ve slunečnicovém oleji působí protizánětlivě, také například jako prevence zánětu bradavek při kojení.
Mýdlo je obohaceno o laktát, který pokožku hydratuje a pomáhá vytvářet luxusní pěnu.
.-----------------------------------------------------------

Duhové mýdlo - i šampon
Vysoký podíl pečujících olejů z lokálních zdrojů s vůní citrusových plodů a veselá duhová kombinace barev.
Hmotnost: 120 g (± 10% odpar vody při zrání mýdla)

Složení: olivový olej, voda, slunečnicový olej, kokosový olej, bambucké máslo, řepkový olej, kakaové máslo, glycerin, ricinový olej, citrát, laktát, olej mandarinka, esenciální olej pomeranč, esenciální olej citron, přírodní oxid železa červený, přírodní oxid železa žlutý, přírodní oxid železa zelený, Citral*, Linalool*, Geraniol*, Limonene* (*Přirozená součást éterických olejů, možné alergeny.)

Určeno pro pokožku: suchou, normální i mastnou. Vhodné pro děti, ekzematickou pleť mohou dráždit citrusové esenciální oleje.

Souvislosti: Citrusová vůně mandarinky, pomeranče a citronu osvěží vaši mysl i paměť. V kombinaci olejů naši mýdlovarníci mysleli i na to, aby i přes dobré čisticí vlastnosti tohoto mýdla zůstala pokožka i našich nejmenších hydratovaná, nevysušená. Proto také přidaný laktát, který hydrataci významně pomáhá. A proto štědrá dávka bambuckého másla v mýdlech má famózní hydratační účinky.
Mýdlo má dokonalou, krémovou a bohatou pěnu a je vysoce pečující pro naši pokožku tak, aby si jej mohly užít i děti. Osoby se sklony k ekzémům mohou reagovat na citrusové esenciální oleje, ale také nemusí - můžete vyzkoušet na kousku kůže.
-----------------------------------------------------------

Extra hrubé kávové mýdlo s kajeputem
Rychle, účinně a šetrně zbavuje nečistot a pachů, nejen v kuchyni a dílně, antiseptický kajeput s podmanivou vůní.
Hmotnost: 135 g (± 10% odpar vody při zrání mýdla)

Složení: olivový olej, voda, kokosový olej, řepkový olej, glycerin, bambucké máslo, ricinový olej, citrát, káva arabica, esenciální olej kajeput, laktát

Určeno pro pokožku: všechny typy, pro silný exfoliační účinek vhodné do kuchyně, dílny, na zrohovatělou pokožku.

Souvislosti: Nejlepší mýdlo pro potřeby pořádného umytí rukou v kuchyni, v dílně atp. Ideální nejen designový společník pro váš dřez. Obsahuje silné expresso, díky kterému toto mýdlo lehce pohltí z rukou pachy. Rychle odstraní silnou mastnotu díky kávové sedlině, která zajišťuje výživný exfoliační účinek.
Mýdlo je obohaceno esenciálním olejem z kajeputu bělodřevého, Melaleuca leucadendra. Jedná se o rostlinu ze stejné čeledi, jako je známější čajovník australský (Melaleuca alternifolia, kajeput střídavolistý). Voní však příjemněji a kafrovitěji než čajovník, trochu jako skořice spíš. Navíc zvyšuje prokrvení pokožky a ulevuje od bolesti, proto se také přidává do tygří masti. Na unavené ruce to pravé!

Žádné komentáře:

Okomentovat