18. listopadu 2016

Ocet jablečný

Jablečné octy nabízíme dva druhy. Jeden je z celých jablek, méně procentní a druhý silnější z mošu.

Místo původu: ČR

Čistota původu: Bijo

Maximální teplota při zpracování:  20 °C

Příprava a užití:Jablečný ocet má neuvěřitelně rozsáhlé využití. Od dochucovače a konzervativce přes léčivo, hubnidlo, odmašťovadlo a odskvrňovadlo až po pračekodkameňovadlo, a to jistě by se i ještě dalšího něco našlo. V ozdravnictví lidském se již několik staletí osvědčuje v rozumné míře jako universální prostředek "proti všemu", namátkou jmenujme: lepší trávení a tím i hubnutí, prevenci proti rakovině (to každé odkyselovadlo), snižuje krevní tlak a zdravě rozkmitává obuňkování tělesné. Osobně rád někdy požiju dekyselující skleničku naředěného octa, či zenový nápoj: teplou vodu s kvalitním octem. S ním pocachtané zeleninové saláty získávají dynamický výraz.

Upozornění: Všeho moc škodí a před přímou konzumací je nutné ocet rozumně naředit. Šetřete žaludeční stěny.

Balení: 0,5 l láhve

Uskladnění: Nejlépe v temnu a chladu.


Výrobce: Jenty

Složení: celá jablka, voda

Kyselost: 2 %

Souvislosti: Tento ocet vzniká v malých sériích v domácké výrobě. Ocet je z nestříkaných jablek sklizeň 2014, bez siřičitanu, nepasterizovaný, nefiltrovaný, vhodný klidně k přímé spotřebě i bez velkého ředění.

Cena: 90 Kč/bal.








Výrobce: AK Cider

Složení: šťáva z jablek

Stupeň kyselosti: 5 %

Souvislosti: Ocet je z nestříkaných jablek sklizeň 2013, 2 roky ležel v dubovém sudu, bez siřičitanu, nepasterizovaný, nefiltrovaný, vhodný k zavařování a konservaci.

Cena: 90 Kč/bal.

Žádné komentáře:

Okomentovat