9. listopadu 2015

Hořčičné semínko bílé

Země původu: ČR

Odrůda: Andromeda

Čistota původu: BIO

Maximální teplota při zpracování: 40 °C

Souvislosti: Semínko hořčice bílé (Sinapis alba). Za její nejpůvodnější domovinu se považuje severoafrické pohoří Atlas. Výrobek z hořčičného semínka: hořčice (hořčičná pasta) je znám již více jak 2 tisíce let.

Kdo chce jít hlouběji: viz zde.

Příprava a užití: Tato semínka i vyrobená hořčice z nich jsou o něco chuťově slabší než z hořčice tmavé hořčice sareptské, ale za to jemněji pikantní. Zbytek najdete zde.

Balení: Požadované množství hořčice vám rádi navážíme do našich/vašich papírových nebo plátěných obalů.

Uskladnění: Uchovávejte v suchu, chladu a klidu.

Cena pro balení do 3 kg: 86 Kč/kg + 1 Kč každý papírový obal

Cena pro balení nad 3 kg (včetně): 84 Kč/kg + 1 Kč každý papírový obal

2 komentáře:

  1. Zdravím,
    jako komentář posílám odkaz na jeden článek, kde se pojednává o objevení bisfenolu v "hořčici".
    http://technet.idnes.cz/jed-v-horcici-0c0-/veda.aspx?c=A160314_130502_veda_mla

    Milan

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Áno, vďaka. Jak píše starý dobrý Lao´c: "čeho je přes míru - zaniká předčasně" nebo jak píšeme u hořčice tmavé: "Je velmi dobré STŘÍDMĚ si nejen takovýchto semínek dopřávati".

      Vymazat