5. srpna 2015

Kukuřičná krupice

Země původu: ČR

Čistota původu: BIO

Složení: Kukuřice setá

GMO: není upravovaná, stejně jako veškerý tovar v Opobchodě.

Frakce: 465 - 752 mikronů

Maximální teplota při zpracování: 35 °C

Souvislosti: Kukuřice setá (Zea mays L.) je kulturní taxon, který má svůj původ ve Střední Americe. Do Evropy se kukuřice dostala v průběhu 16. a 17. století.

Kdo chce jít hlouběji: Kukuřice je přirozeně bezlepková potravina. Pro celiaky může být zásadní info, že naše kukuřičná krupice pochází z výroby, kde se jiná potravina nezpracovává. Obsahuje mimo jiné železo, hořčík, zinek, mangan, selen – právě tyto prvky jsou důležité pro správnou krvetvorbu a okysličování buněk. Tyto stopové prvky navíc chrání správnou hladinu hormonů, zlepšují plodnost a potenci. Posiluje ledviny.

Příprava a užití: Tuto krupici můžeme použít na přípravu domácí kukuřičné kaše - polenty (je výživná a sytá) nebo kukuřičného knedlíku. Hodí se i na přípravu kukuřičných tortill (placek z krupice, vody, tuku a soli) nebo kukuřičného pečiva. Určitě vás využití napadne více a to je moc dobře (zahuštění polévek aj.)

Balení: Požadované množství kukuřičné krupice vám rádi navážíme do našich/vašich papírových nebo plátěných obalů. Nejmenší jedno balení (u všeho obilí a luštěnin v našem krámě) je 1 kg.

Uskladnění: Uchovávejte v suchu, chladu a klidu.

Cena pro balení do 5 kg: 56 Kč/kg 

Cena pro balení nad 5 kg (včetně): 54 Kč/kg 

1 komentář:

  1. Tohle je zatím nejlepší zpráva z Opo! Moc díky, krupice mi ve vaší nabídce dosud velmi chyběla. Lenka

    OdpovědětVymazat