12. října 2017

Sice klasika, ale u nás je to prostě Opomazánka /podle п.П./

Universální šablona:
  1. namočené ořechy (kešú, mandle, lískáče, vlašáky, slunečnice aj)
  2. uvařené luštěniny nejlépe s mořskou řasou (cizrna, fazole, čočka aj.)
  3. jakákoli zelenina (syrová, vařená nebo i  pečená - libovolně) např. cibulka, brokolice, mrkev, květák, stroužek česnek, rajčata používáme sušená, ale i čerstvá
  4. tuk - máslo, olej aj. 
  5. sůl, ocet a trošku sladidla (medu, třtiny atd)
  6. cokoli je možno přidat jiného - tofu, omáčka od oběda aj.
Vše rozmixovat, něco přistrouhat, v tom je úplná volnost a díky té volnosti pestrost. Velice doporučuji. Mazadlo na chleba, na zarolování do listu zelí, na namazání na kolečko mrkve atd. Neřešíme kolik čeho a co, pokaždé je pomazánka díky tomu jiná. Více než výtečné.