17. prosince 2011

Fazolovo-mandlová pomazánka /podle п.П./

Sem bychom chtěli psát svoje a vaše recepty, abychom je nezapomněli. Jestli budete mít nějaké zajímavé kulinářské zážitky se surovinami od nás. Rádi zveřejníme.

Pořadí podle množství:

mandle - 2 hrsti
fazole - 2 hrsti
cibulka - i více než jedna
máslo - trocha
bambova sůl
Večer jsem namočil dvě hrsti fazolí a dvě hrsti mandlí. Druhý den uvařil fazole (během vaření jsem vodu  3 x vyměnil), a osmahnul cibulku na másle. Dal jsem do jedné nádoby fazole vařené, ještě teplé s troškou vody, cibulku udělanou a mandle namočené (neloupal jsme je) a vše řádně rozmixoval + přidal jsem tam ořech másla. Geniální zážitek. Velice doporučuji. Mazadlo na chleba, na zarulování do listu zelí, na namazání na kolečko mrkve atd. Nevím kolik čeho bylo přesně, třeba příště zvážím, ale pomazánky je asi 1 kg !!!! Více než vítečné. Příště i foto, nemám u sebe a možná to na foťák ani nepočká.......                  

Žádné komentáře:

Okomentovat