14. ledna 2014

Hledáme

Pěstitele domácích sušených komodit 
...nejlépe z našeho okolí (tj. čtverec Třeboň - Znojmo - Velká Bíteš - Pelhřimov), ale i z celé ČR.
Samozřejmý náš směr je v neznečišťování krajiny jakoukoli zbytečnou zátěží a v kvalitě surovin.
Rádi bychom našli malopěstitele, či rodinné farmy z naší rodné vlasti, s kterými bychom se už individuálně domluvili, co a v jakém množství pro nás pěstovat.
Další možnou skupinu pěstitelů spatřujeme v řadách těch, kteří by rádi něco dělali a z jakéhokoli důvodu se nemohou rozhýbat. Rádi bychom našli rodiny či zařízení, kde by na pěstění potraviny (samozřejmě i sklizeň, čistění atd.) bylo pohlíženo jako na ergoterapii či hru. Tzn. hledáme jednotlivce i početné rodiny, školky, stacionáře, chráněné dílny, odvykací zařízení apod., třeba jen s minimálním pozemkem. Rádi poradíme, jak začít, s čím a pomůžeme sehnat nebo dodáme i sadbu.

Dále hledáme pěstitele nejlépe starých odrůd vypěstovaných nejlépe bezorebným způsobem (Fukuoka), permakulturně či jakkoliv jinak citlivě ke krajině:
  • obilovin (špalda, jednozrnka, dvouzrnka aj.)
  • luštěnin (hrách, fazole, čočka aj.)
  • olejnatin (dýně, len, slunečnice, lískové ořechy, mandle aj.) 
  • koření (kmín aj.)
  • a dalších, navrhněte...
I když některé z produktů v nabídce třeba již máme, důvod, proč sháníme stále další a nové dodavatele, je jednoduchý - chceme dát možnost přivýdělku více než jedné či dvěma rodinám/organizacím. Od mnoha menších odběrů si slibujeme dodavatelův citlivější přístup k produktům a větší šanci na zvýšený obsah radosti a lásky v potravině, kterých je v dnešním anonymním jídle tak žalostně málo.
-------------------------------------------------------------------------------
Dovozce kvalitních přespolních komodit
Z řad těch, co zde nemůžeme vypěstit, hledáme co nejkratší a nejšetrnější cestu potraviny od zahraničního pěstitele  k spotřebiteli, nejraději malovýrobce, rodinné farmy v zahraničí. Zde se jedná např. o sušené ovoce a zeleninu (fíky, rajčata, apod.), semínkoviny (sezam, mandle, lískové oříšky) a dále třeba sůl kvalitní nečištěná aj. Budeme rádi za jakýkoli tip, nápad či kontakt.

Žádné komentáře:

Okomentovat